Divan-ı Kebir'den.




''Ey bütün varlık aleminden seçtiğimiz güzel! Sen, bizi bırakmışsın da kendine yönelmişsin, kendine bakmaktasın. Kendini seyretmedesin. Sen dünya işlerine dalmışsın, ihtiyaçların, isteklerin, elde edemediklerinin üzüntüsü içinde ay gibi iki büklüm olmuşsun. Yüzlerce çeşit nimetler harmanı sana armağan edilmişken, sen bir tek tane için bu ihtiyaç tuzağına düşmüşsün. Halbuki gökyüzünde senin üstünlüğünün, güzelliğinin neşesiyle düğünler oluyor, gök halkı bayram yapıyor.''

Yorumlar

  1. Ne kadar güzel ve anlamlı sözler. Gerçekten bazen dünyaya fazla takılıyoruz. Hayatın hemen akıp gittiğinin farkına varmıyoruz. Yaşam süremiz çok uzun olmadığı için dolu, anlamlı ve doğru yaşamak lazım. Sevgiyle kalın. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne güzel söylediniz. Hakikaten de öyle. Siz de sevgiyle kalın :)

      Sil
  2. Şu sıralar okumakta olduğum bir kitapta da dünya bahsine gelmiş bulunuyorum. Şu denî dünyaya hiç ısınamadım. Ama Cenabı Hakkın takdiri ile yaşamaktayız. Ayrıca ahirete gitmeye de yüzümüz yok. Hâlimiz ne olacak bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hiç ısınamadım diyebilmek isterdim. Kendimce bir şeyler yapmaya gayret etsem de günlük hayatımda malayani işlerim çok, pek çok. Allah'ın sevdiği kullarından olmalısınız ki demek Yüce Rabbimiz dünya sevgisini kalbinizden çekip almış. :) Bizlere de nasip olur İnşaallah.

      Sil
    2. Boş işler hepimizin hayatında var malesef.

      Sil
    3. Maalesef :'( Allah yardımcımız olsun

      Sil
  3. çok güzelmiş yaa. dünya işlerini sevip dalmadan da hayat çekilmiyor ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta öyle oluyor maalesef, çok dünyevi olduğumuz icin. Ama daha dindar bir hayat mümkün :) Masiva insanın bereketini kaciriyormus. Sizi etkileyen ilahi ve zikir videolariyla meşgul olmak, Allah ve peygamber askini ateşliyor insanoglunda bence. Ben kâdiri zikri çok severim mesela, bir kâdiri olarak. :) Youtube'da var mesela bizim dizilerden eski usül dergah zikirleri. Yazcam inşaallah bu konuda bisiler bir ara. :)

      Sil
  4. Ben Divan-ı Kebir okumayı çok severim başlığı görünce bile mutlu oldum takibe alacaktım izleyiciler gatgeti eklemeniz gerekiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet, onu özellikle koymamistim, rakamsal bazda takip etmek/edilmek bana biraz uzak olduğu için ama ilginiz için teşekkür ederim :)
      Divan-ı Kebir sevginiz ne hoş, daim olsun efenim :)

      Sil

  5. Çok güzel hatırlatma..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocukluk aşklarına övgü

Rochester sayıklamaları ve çocukluğa dair

Chick flicklerden kopamamak, Freaky Friday